De Ligt maakt compliment aan Ajax-maatje: Hij verdient alleen maar lof

De Ligt maakt compliment aan Ajax-maatje: "Hij verdient alleen maar lof"

07-11-2018 23:34
37

Matthijs de Ligt telt zijn zegeningen na het gelijkspel van Ajax tegen Benfica (1-1). De Ajax-aanvoerder erkent dat zijn ploeg het lastig had. Hij moest daardoor een aantal overtredingen maken.

De Ligt kreeg geel voor een een tackle op Franco Cervi en gaf kort daarvoor Jonas een beuk. De Benfica-spits moest minutenlang behandeld worden. "Het is nodig om zo scherp te spelen. Het moet op het randje zijn", reageert De Ligt voor de camera van Veronica. Jonas werd uiteindelijk gewisseld. "Dan moet hij maar niet tegen mijn elleboog aanlopen."

André Onana had een hoofdrol met een blunder in de eerste helft en een knappe redding in de slotminuut. De Ligt: "In de rust hebben we gezegd dat we niemand iets kwalijk nemen. Hij maakt een fout, maar pakt ook voorzetten en corners. In de laatste minuut pakt hij een bal die enorm belangrijk is voor de rest van het seizoen. Andre verdient alleen maar lof hoe zich heeft hersteld."

Door het gelijkspel doet Ajax opnieuw goede zaken. "We hebben afgesproken dat we in elk geval derde moeten worden. Dat hebben we al gehaald. Bovendien staan we er met twee wedstrijden te gaan goed voor", aldus De Ligt, die in de slotfase tijdrekte met Ajax. "Zo konden we hen met eigen middelen bestrijden."