Ajacied stoort zich aan Benfica: Ze bleven maar zuigen en irriteren

Ajacied stoort zich aan Benfica: "Ze bleven maar zuigen en irriteren"

08-11-2018 07:51
54

Donny van de Beek miste na de uitwedstrijd tegen Bayern München ook bij Benfica een enorme kans voor Ajax. De middenvelder schoot voorlangs, tot afgrijzen van ploeggenoot Frenkie de Jong, die helemaal vrij stond en woedend met zijn vuisten op de grasmat stompte.

"Ik zag hem echt niet staan en moest snel handelen", zegt Van de Beek in gesprek met het ANP. "Anders had ik hem de bal echt wel gegeven." De Oranje-international erkent dat hij het vizier nog niet op scherp heeft staan in het miljardenbal. Hij staat nu op één treffer. "Hou op hoor. Je moet me geen trauma aanpraten. Maar het klopt dat ik nog iets heb goed te maken. Dat dan weer wel."

Ondanks de misser van Van de Beek liep het goed af voor Ajax, dat door het 1-1 gelijkspel dicht bij een plek in de knock-outfase van de Champions League is. "Maar wat was het soms een vervelende en harde wedstrijd. Ze bleven maar zuigen en irriteren. Toen ze voorstonden, lagen ze ook alleen maar op de grond. Dan kwam dat golfkarretje met die brancard weer het veld op. En daarna mankeerden ze weer niets."

Lees ookFrenkie de Jong was boos op Van de Beek: "Het was vooral frustratie"