De Jong ergert zich aan Portugezen: 'Eén grote samenspanning, dacht ik'

De Jong ergert zich aan Portugezen: 'Eén grote samenspanning, dacht ik'

08-11-2018 08:11
71

Overtuigend was het bepaald niet, weet hij, maar desondanks overheerst bij Frenkie de Jong vooral tevredenheid na de 1-1 van Ajax tegen Benfica op woensdagavond. De middenveld vond dat de Amsterdammers in Portugal 'anders speelden dan normaal'. 

"We namen minder risico, durfden iets minder vooruit te voetballen. Daardoor kwamen we een beetje onder druk te staan", analyseerde De Jong na afloop, voor de camera van Voetbal Inside

"Het is niet zo dat ze veel grote kansen kregen. Ik denk dat ze wel verdiend op voorsprong kwam", aldus de middenvelder, die zag dat André Onana vreselijk in de fout ging bij de 1-0. "Je baalt van die tegengoal, maar ik heb niet goed gezien. Jammer dat die bal erin gaat. Op het einde pakt-ie een bal natuurlijk heel goed, dus dan is het weer goed."

Het tijdrekken en de aanstellerij van Benfica zorgde voor ergernis bij De Jong. "Aan het begin van de tweede helft kwam drie keer dat karretje het veld op. Toen dacht ik: het is één grote samenspanning. Ik zei het tegen de scheidsrechter, die gaf aan dat hij het in de gaten zou houden."

"Je weet dat ze dit doen. Natuurlijk ontstaat er dan irritatie als je achterstaat. Ze blijven maar tijdrekken en vallen bij elk dingetje. Uiteindelijk heeft het ze niet geholpen."

Lees ook: Ajax 'bij vlagen onsamenhangend en beschamend': 'De opluchting overheerst'