Benfica-trainer baalt: 'Ajax had geluk, wij hadden de overwinning verdiend'

Benfica-trainer baalt: 'Ajax had geluk, wij hadden de overwinning verdiend'

08-11-2018 08:28
95

Benfica-trainer Rui Vitória beseft dat zijn ploeg zo goed als kansloos is voor een plek in de achtste finales van de Champions League. Hij is desondanks tevreden over het spel van Benfica tegen Ajax (1-1) en vond dat een zege op zijn plaats was geweest.

Door de remise staat Benfica nog altijd vier punten achter op Ajax. "Mathematisch gezien wordt het nu een stuk moeilijker, maar Benfica zal blijven vechten tot het erbij neervalt", zegt de 48-jarige Portugees tegen A Bola, geciteerd door Voetbal International. "Dit is niet het resultaat dat we wilden, maar het team speelde een erg solide wedstrijd."

"De ploeg speelde met moed, vastberaden en als een eenheid", verklaart Vitória. "Met de kansen die we hadden, hadden we in een andere wedstrijd wellicht wel gewonnen. Ajax had het geluk aan zijn zijde. De slotfase is typerend voor de fase die we als ploeg doormaken. We hadden de overwinning verdiend."

Benfica wist voor de vierde keer op rij niet te winnen. Dat de aanhang witte zakdoekjes tevoorschijn haalde, kan Vitória weinig mee. "Daar wil ik niet op ingaan, zo denk ik niet. De toekomst van Benfica is het enige dat telt. Ik snap het wel, want voetbal is een sport van emoties. Mensen zijn vaak emotioneel, omdat ze willen winnen. Ik begrijp hun frustratie."