'Vechtend, knokkend, beukend' Ajax pakt punt: 'De emoties kwamen eruit'

'Vechtend, knokkend, beukend' Ajax pakt punt: 'De emoties kwamen eruit'

08-11-2018 08:48
42

Lasse Schöne is na een loodzware avond in Portugal trots op Ajax. De Deense controleur zag hoe zijn team zich zo nu en dan 'beukend en vechtend' tegen Benfica moest verweren. Door de uiteindelijke 1-1 is plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League dichterbij dan ooit. 

De eerste helft verliep teleurstellend, vond Schöne. Ajax ging rusten met een 1-0 achterstand. "In de kleedkamer zeiden we tegen elkaar dat het absoluut beter moest. Gelukkig gebeurde dat ook. We durfden elkaar sneller te zoeken, met risico, maar dat moet je altijd hebben", aldus de routinier in gesprek met Voetbal International

"Een pass vooruit kan misgaan, maar dat is onderdeel van ons spel. De gelijkmaker was dan ook verdiend en ook nog op een geweldige manier. Hoe Hakim met een pass Dusan vrij speelt, heel mooi."

In de absolute slotfase verrichtte André Onana een fantastische redding. Daarmee maakte hij een fout uit de eerste helf goed. "Andre heeft zich heel goed hersteld en dat is knap. Ik zag het van dichtbij gebeuren, zijn redding was cruciaal. Vervolgens kwamen alle emoties bij iedereen eruit. Het was bij vlagen vechten, knokken en beuken, maar we hebben het gered met een goed resultaat. We zijn er nog niet, maar hebben alles in eigen hand."