Koeman: 'Een schrale troost, maar Cocu voegt zich nu in een mooi rijtje'

Koeman: 'Een schrale troost, maar Cocu voegt zich nu in een mooi rijtje'

08-11-2018 08:52
5

Erwin Koeman verwacht in de komende interlandperiode meer duidelijkheid te krijgen over zijn toekomst bij Fenerbahçe. Hij neemt na het ontslag van Phillip Cocu de honneurs waar bij de geplaagde Turkse topclub.

"En daar zal ik op wachten. Tot die tijd moeten wij ons zo goed mogelijk voorbereiden op de komende wedstrijden", reageert Koeman in De Telegraaf. Fenerbahçe staat met vier punten momenteel tweede in groep D van de Europa League en neemt het donderdag in eigen huis op tegen Anderlecht. Zondagmiddag wacht een thuisduel met Alanyaspor.

Koeman weet niet wat de toekomst brengt. Hij besloot het stokje over te nemen na ruggenspraak met Cocu. "Phillip zei: 'Ga het gewoon doen'. Meer valt er eigenlijk ook niet over te zeggen. Ik heb wel echt met hem te doen, het is niet leuk dat je wordt ontslagen", stelt hij in Voetbal International.

"Het is een schrale troost, maar Phillip voegt zich nu in een mooi rijtje: Cruijff, Michels, Beenhakker, De Mos, Hiddink, mijn broer Ronald, iedereen wordt wel eens ontslagen. Zelf heb ik het twee keer meegemaakt, of beter: stapte ik zelf op, bij Feyenoord en FC Utrecht."