'Zou de échte top genoegen nemen met Ziyech zoals-ie tegen Benfica speelde?'

'Zou de échte top genoegen nemen met Ziyech zoals-ie tegen Benfica speelde?'

08-11-2018 09:10
77

Voor Ajax-spelmaker Hakim Ziyech zou het goed zijn om naar een club als  - bijvoorbeeld - Borussia Dortmund te verkassen. Daar komt hij namelijk onderaan de pikorde te staan en moet hij zich dus weer gaan bewijzen. Dat vindt Kees Kwakman. 

Op bezoek bij Benfica speelde Ziyech woensdagavond geen sterke wedstrijd. De international van Marokko leverde wél een fraaie assist af op Dusan Tadic. Bij Voetbalpraat op FOX Sports werd na de wedstrijd uitgebreid gediscussieerd over de sportieve toekomst van de linkspoot. "Het zou echt goed zijn voor Ziyech als hij ergens opnieuw geprikkeld gaat worden", aldus de analist. "Wéér zich moeten bewijzen."

Dortmund is een uitstekende club voor Ziyech, denkt Kwakman. "Ja, ik zou hem halen. 40 miljoen euro? Dát weet ik niet. Dat is ongeveer de prijs tegenwoordig. Dat betaal je voor zo'n speler."

Commentator Vincent Schildkamp had z'n bedenking bij het optreden van Ziyech in Portugal. "Zou de échte top genoegen nemen met zoals-ie speelde? Ook als je de andere wedstrijden in de Champions League als leidraad neemt. Zou een topclub het dan aandurven?"