'Een dieptepunt, ik schaamde me gewoon voor mijn spel tegen Ajax'

'Een dieptepunt, ik schaamde me gewoon voor mijn spel tegen Ajax'

08-11-2018 09:23
34

Fredrik Midtsjo is absoluut niet tevreden over het niveau dat hij en zijn teamgenoten dit seizoen halen bij AZ. De Alkmaarders beleven vooralsnog een teleurstellend jaar, met vier nederlagen in elf competitieduels en een zevende plaats op de ranglijst. Het uitduel met Ajax was voor Midtsjo het dieptepunt. 

In Amsterdam ging AZ een maand geleden kansloos met 5-0 onderuit. "Ik speel stukken minder dan vorig seizoen, ben niet stabiel genoeg. Met de wedstrijd tegen Ajax als dieptepunt", blikt de Noorse controleur terug met ELF Voetbal.

"Ik schaamde me gewoon voor mijn spel. Zo ben ik niet, zo is AZ ook niet! Dit zijn de wedstrijden waarin je je kunt meten met de top. En als je dan zo zwak speelt, is het een grote teleurstelling."

De international wil zichzelf zo snel mogelijk herpakken. "We moeten gewoon wedstrijden gaan winnen, een goede serie neerzetten. We moeten proberen op het niveau van vorig seizoen te komen. Op de training gaat het al stukken beter. Als wij dat niveau ook in wedstrijden halen, dan kunnen we Ajax thuis gewoon pakken."