Sterling 'versiert' bizarre penalty: Ik wil bij deze mijn excuses aanbieden

Sterling 'versiert' bizarre penalty: "Ik wil bij deze mijn excuses aanbieden"

08-11-2018 10:59
38

Raheem Sterling heeft zijn excuses aangeboden voor zijn onbedoelde schwalbe in het Champions League-duel van Manchester City met Shakhtar Donetsk. In de eerste helft trapte hij in een gras, maar gaf scheidsrechter Victor Kassai een penalty.

Na afloop gaf Sterling eerlijk toe dat het geen penalty was. "Ik wilde de bal chippen en weet niet wat er vervolgens gebeurde", verklaart de City-aanvaller in gesprek met BT Sport. "Ik belandde op de grond en draaide me om... Ik denk niet dat er contact was, het was mijn eigen schuld. Ik trapte in de grond, dus ik wil bij deze mijn excuses aanbieden aan de scheidsrechter en aan Shakhtar."

Na het fluitje van Kassai liet Sterling na om de Hongaarse scheidsrechter erop te wijzen dat hij fout zat. Pep Guardiola had het niet erg gevonden als Sterling dat wél had gedaan. "Natuurlijk wilden we niet op deze manier scoren, maar hij realiseerde zich op dat moment niet", aldus de City-manager. "Wij hadden meteen door dat het geen penalty was. Hij wilde de bal chippen en raakte het gras."