Ajax-fans aangevallen door hooligans in Lissabon: We konden geen kant op

Ajax-fans aangevallen door hooligans in Lissabon: "We konden geen kant op"

08-11-2018 11:27
55

De schrik zit er goed in bij een groot aantal supporters van Ajax. Na de Champions League-wedstrijd tegen Benfica (1-1) vielen hooligans van de Portugese topclub een hotel aan waar op dat moment fans van de Amsterdamse club nagenoten van het gelijkspel.

Meerdere supporters van Ajax raakten gewond. "Ongeveer één uur na de wedstrijd gooiden ze ineens een glasbak omver. Zo'n grote. Het glas dat eruit rolde, begonnen ze naar ons te gooien. Gebroken flessen wijn en bier", vertelt Ajax-fan Arne Joling aan Het Parool. Joling zat op het terras van Upon Lisbon Prime Residences, een hotel dat vlak naast het stadion ligt.

Op camerabeelden is te zien hoe Benfica-supporters het terras bestormen en op de vuist gaan met Ajax-fans. Joling: "Er kwamen ineens dertig Benfica-supporters op ons afgestormd. We zaten nog met zo'n vijftig, zestig man buiten en konden geen kant op. We moesten met z'n allen door een kleine deur naar binnen. Via de achterkant konden we het hotel ook niet in omdat daar ook hooligans aankwamen."

De schade was aanzienlijk. "Het duurde zeker nog wel een kwartier tot een half uur tot de politie en ambulance er waren. Er zijn een aantal mensen behandeld voor een hoofdwond. Mijn vrienden en ik zijn er gelukkig goed van af gekomen. Een van ons heeft een schaafwond, anderen hebben een gescheurde T-shirt omdat ze toch gingen terugvechten."

Lees ook: Bizarre beelden: laffe aanval van Benfica-hooligans op hotel met Ajax-fans