Ajax mist vaste waarde door schorsing: Heb een agressieve manier van spelen

Ajax mist vaste waarde door schorsing: "Heb een agressieve manier van spelen"

08-11-2018 11:58
17

Door zijn gele kaart tegen Benfica mist Nicolás Tagliafico de volgende wedstrijd van Ajax tegen AEK Athene in de Champions League. Het is part of the job, erkent de Argentijnse linksback.

Tagliafico kreeg zijn derde gele kaart in de groepsfase en moet daardoor één wedstrijd toekijken. "Ik was te laat met mijn actie om de bal te winnen", analyseert hij tegenover Ajax Life. "Ik heb een agressieve manier van spelen, dus dan gebeurt dat soms in een wedstrijd. De scheidsrechter gaf daarvoor ook al een laatste waarschuwing, dus ja."

"In bepaalde wedstrijden kun je er best rekening mee houden, maar inderdaad, tijdens zo'n wedstrijd als tegen Benfica niet. Dan denk je er echt niet aan dat je op scherp staat. Dat zou wel heel lastig zijn. Nee, ik ging er vol voor en dan bega je wel eens een overtreding, zeker met mijn manier van spelen."

Het uitduel in Portugal heeft een zware wissel getrokken op Tagliafico. "Ik ben heel erg moe. Voel de beentjes wel en ook mijn heupen. Zeker tegen het einde van de wedstrijd. Maar ja, dat is voetbal. We spelen veel wedstrijden en doen nog overal vol mee. Dan hoort dit er gewoon bij."