Verslagen Viergever verklapt: 'Ja, eigenlijk kon ik daar wel van genieten'

Verslagen Viergever verklapt: 'Ja, eigenlijk kon ik daar wel van genieten'

08-11-2018 12:08
77

Natuurlijk, de nederlaag op Wembley was pijnlijk, maar niettemin heeft Nick Viergever dinsdagavond in Londen genoten van het spel van tegenstander Tottenham Hotspur. Dat vertelt de verdediger van PSV in gesprek met de Volkskrant. 

"Hoe makkelijk zij de ballen neerleggen, de loopacties, hoe ze de ruimtes bespelen, de creativiteit, het korte wegdraaien. Als je instapt dan weet je al dat je in je rug geslacht wordt, omdat daar een ander opduikt. Ja, eigenlijk kon ik daar ook wel van genieten in het veld", aldus de ervaren Viergever.

Het niveau van Spurs is onvergelijkbaar met dat van een gemiddeld Eredivisie-team, weet hij. "Normaal kun je vooruit, nu wil je dat ook, maar je moet terug, terug, terug. Bergwijn moest continu terug, de middenvelders moesten continu mee. Dát kunnen opbrengen in een wedstrijd, daar word je alleen maar sterker van. Trouwens, tegen Inter en Barcelona konden we in grote fases goed mee."

Na de 2-1 nederlaag in Londen staat PSV op één punt uit vier groepsduels. Alleen de derde plek in de poule, en dus Europa League-voetbal, is nog haalbaar.