'Vreselijke' ervaring voor Ajax-fans in Lissabon: Je zag het bloed stromen

'Vreselijke' ervaring voor Ajax-fans in Lissabon: "Je zag het bloed stromen"

08-11-2018 12:22
85

De commotie en het geweld na afloop van Benfica-Ajax (1-1) heeft woensdagavond veel indruk gemaakt op Ajax-fans die waren afgereisd naar Lissabon. Een hotel waarin veel Ajacieden verbleven, werd aangevallen door hooligans. In gesprek met NH doet een anonieme Ajax-supporter zijn verhaal. 

"Er zaten denk ik zo'n honderd supporters van onze club op het terras en in de lobby van het hotel", zegt hij. "Plotseling hoorden we heel veel glas rinkelen en zagen we dat er een glasbak werd omgegooid. Vervolgens werden we met flessen bekogeld en liep het helemaal uit de hand."

De aanval kwam vanuit het niets. "Het liep echt helemaal uit de hand. Ik kreeg een stoel in mijn rug en ga zo naar de dokter als we weer in Nederland zijn geland. Ik kan nauwelijks lopen. Maar ik zag jongens die hun hele gezicht hadden opengehaald. Ze liepen met theedoeken om hun hoofd en je zag het bloed stromen."

De schrik zit er goed in. "Het was echt vreselijk. Dat denk je even leuk naar een uitwedstrijd te gaan. Dit was echt niet normaal."

Check ook: Bizarre beelden: laffe aanval van Benfica-hooligans op hotel met Ajax-fans

Lees ook: Ajax-fans aangevallen door hooligans in Lissabon: "We konden geen kant op"