Van Bronckhorst vindt bekerloting 'gunstig': Natuurlijk heb je daar geluk mee

Van Bronckhorst vindt bekerloting 'gunstig': "Natuurlijk heb je daar geluk mee"

08-11-2018 14:16
40

Giovanni van Bronckhorst is blij met het feit dat Feyenoord een thuiswedstrijd geloot heeft in de KNVB Beker. De trainer van de Rotterdammers denkt dat zijn ploeg in de eigen Kuip het verschil kan maken.

Zaterdagavond werd Feyenoord bij de loting voor de achtste finales van het bekertoernooi gekoppeld aan FC Utrecht. De Rotterdammers spelen daarbij thuis. "Het is altijd gunstig om thuis te loten in het bekertoernooi", vertelt Van Bronckhorst op het clubkanaal van Feyenoord. "Wij hebben dan echt een voordeel."

Wedden

Meer odds

Van Bronckhorst erkent dat het Feyenoord de laatste jaren niet tegen heeft gezeten bij de loting. Van de laatste 19 bekerwedstrijden speelden de Rotterdammers er slechts drie buitenshuis. "Het is de laatste jaren wel vaker gebeurd dat we thuis spelen. Natuurlijk heb je daar geluk mee, maar je moet ook bedenken dat we dan vaak tegen sterke tegenstanders loten."

Feyenoord speelt op woensdag 19 december in de Kuip in de achtste finale van de beker tegen FC Utrecht. Aanstaande zondag gaat de ploeg van Van Bronckhorst op bezoek bij Heracles Almelo.