Stadionverbod voor zes supporters na Vitesse - Ajax: Racisme is ontoelaatbaar

Stadionverbod voor zes supporters na Vitesse - Ajax: "Racisme is ontoelaatbaar"

08-11-2018 14:10
109

Vitesse heeft zes supporters bestraft met een stadionverbod. Dat meldt de Gelderlander. De Arnhemse club gaat over tot die straf, naar aanleiding van de antisemitische spreekkoren voor het duel met Ajax.

Voor en na de wedstrijd tegen Ajax (0-4), op 2 september, doken op social media beelden op van een groepje fans van de club uit Arnhem. Zij maakten zich schuldig aan het zingen van antisemitische leuzen als 'Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas'.

Vitesse distanteerde zich van de supporters, deed aangifte en riep de schuldigen op zich te melden. Inmiddels zijn zes er mannen geïdentificeerd. Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld en gedurende dat onderzoek is het zestal niet welkom in de Gelredome.

"Racisme is ontoelaatbaar. We zijn over het voorval zeer ontstemd", verklaart algemeen Joost de Wit aan de Gelderlander. "Ik wil benadrukken dat onze supporters juist heel vaak voor een fantastische sfeer zorgen. Maar dit is een uitwas, die we niet kunnen tolereren. Dit is een strafbaar feit."