Succes voor Koeman in tweede duel: Fenerbahçe kegelt Anderlecht uit Europa

08-11-2018 18:47
22

Erwin Koeman heeft in zijn tweede wedstrijd als interim-trainer van Fenerbahçe zijn eerste overwinning geboekt. Na het gelijkspel tegen Galatasaray in de Süper Lig won de club uit Istanbul op eigen veld met 2-0 van Anderlecht in de Europa League.

Na amper een minuut spelen was Fenerbahçe al meteen gevaarlijk, maar Anderlecht-doelman Didillon ranselde de bal uit zijn doel. De openingsfase was hoe dan ook voor de thuisploeg met enkele gevaarlijke situaties voor het doel van de Belgen.

Vlak voor de rust beet Anderlecht wat meer van zich af en raakte Adrien Trebel de lat. In de tweede helft nam de thuisploeg weer het initiatief. Dat betaalde zich twintig minuten voor tijd uit. Een voorzet van Valbuena werd door alles en iedereen gemist en verdween in de rechterhoek. Een paar minuten later was Valbuena weer belangrijk. De Fransman legde de bal panklaar voor Frey, die binnen tikte.

Anderlecht had geen antwoord op de twee snelle doelpunten en zag tot overmaat van ramp Zakaria Bakkali nog met rood van het veld gaan. De ex-PSV'er haalde Valbuena neer, kreeg zijn tweede gele kaart en liet zijn team zo met een man minder achter. Slimani was daarna nog bijna dicht bij de 3-0, maar de aanvaller miste het doel.

Voor Anderlecht blijft het Europese avontuur beperkt tot de groepsfase. De Belgen staan laatste met één puntje. Koeman komt met zijn ploeg op zeven punten, goed voor een tweede plaats. Groepsgenoten Dinamo Zagreb (negen punten) en Spartak Trnava (drie) komen later op donderdag nog in actie.