Turkse bond grijpt hard in en deelt zware straffen uit: Donk zes duels geschorst

Turkse bond grijpt hard in en deelt zware straffen uit: Donk zes duels geschorst

Gepubliceerd: donderdag 8 november 2018 om 19:50do 08-11-2018 om 19:50

Ryan Donk is voor maar liefst zes wedstrijden geschorst. De verdediger van Galatasaray was afgelopen vrijdag betrokken bij een vechtpartij na afloop van de stadsderby tegen Fenerbahçe (2-2).

Donk en zijn teamgenoten zochten na het laatste fluitsignaal de maker van de 2-2, Jailson, op en achtervolgden hem over het veld. Daarbij vielen rake klappen. Scheidsrechter Firat Aydinus deelde desondanks slechts één rode kaart uit aan Galatasaray (Papa Alioune Ndiaye) en twee aan Fenerbahçe (Jailson en Roberto Soldado).

De Turkse voetbalbond is minder mild. Ndiaye, Jailson en Soldado moeten respectievelijk vijf, acht en zes duels toekijken. Daar liet de TFF het niet bij, want na het zien van de beelden moet Donk zes wedstrijden op de tribune plaatsnemen. Ook ploeggenoot Garry Rodrigues (3), trainer Fatih Terim (7) en diens assistent Hasan Sas (8) zijn geschorst.

Donk eiste aanvankelijk nog een positieve hoofdrol op door de score te openen. De eenmalig international van Oranje is geregeld basisspeler bij de Turkse topclub. Bij tegenstander Fenerbahçe stond interim-trainer Erwin Koeman voor het eerst aan het roer.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws