Afgang voor Strootman, Willems dendert door, zure avond voor Babel en Lens

08-11-2018 20:52
27

Olympique Marseille haalde vorig seizoen nog de finale van de Europa League, maar is donderdagavond na vier (!) poulewedstrijden al kansloos voor de knock-outfase. L'OM moest een resultaat halen tegen SS Lazio, maar verliet de Italiaanse hoofdstad met een nederlaag.

Vlak voor rust ging het mis voor Marseille, waar Kevin Strootman negentig minuten lang op het middenveld speelde. De bal viel loodrecht omhoog in het strafschopgebied van de Fransen en Marco Parolo verraste doelman Yohann Pélé met een kopbal. Na rust werd de Marseille-verdediging opengereten door een één-twee tussen Joaquin Correa en Ciro Immobile. Correa rondde koeltjes af: 2-0. Na knullig balverlies van de thuisploeg werd de spanning teruggebracht door Florian Thauvin. Lazio strok de 2-1 voorsprong echter over de streep en bezegelde het lot van Marseille.

De kaarten in Groep H zijn hiermee na vier wedstrijden al geschud: Lazio en Eintracht Frankfurt zullen ook na de winterstop Europa League-voetbal spelen. De Duitsers boekten op bezoek bij het Cypriotische Apollon Limassol hun vierde Europese zege op rij. Jetro Willems opende het bal met een fraaie steekpass op Luka Jovic: 0-1. Voormalig FC Utrecht-spits Sébastien Haller en Mijat Gacinovic beslisten het duel na de rust. Emilio Zelaya kwam nog twee keer op het wedstrijdformulier, maar kon een nederlaag niet meer voorkomen: 2-3.

Racing Genk-Besiktas 1-1
Het Besiktas van Jeremain Lens en Ryan Babel moest twee weken geleden nog een pijnlijke 2-4 thuisnederlaag slikken tegen Racing Genk en leek in de 'returnwedstrijd' revanche te nemen. Kort nadat Lens uit was gevallen met een blessure, schoot Ricardo Quaresma na een counter de 0-1 achter doelman Danny Vukovic. De koploper van België had nog 75 minuten om de achterstand goed te maken en slaagden daar pas in de slotfase in. De Noor Sander Berge tekende kort voor tijd de gelijkmaker.

Doordat het Zweedse Malmö FF en het Noorse Sarpsborg ook op 1-1 eindigden, verandert er weinig aan de stand in Poule I. Racing Genk leidt met zeven punten, Malmö en Sarpsborg hebben er ieder vijf en Besiktas sluit de rij met vier punten.

BATE Borisov-Chelsea 0-1
Chelsea kan het in het vervolg van de eerste seizoenshelft rustig aan doen: The Blues boekten op bezoek bij BATE Borisov hun vierde zege in Poule H en hebben zich nu al verzekerd van een ticket voor de knock-outfase. Eén flits bleek voldoende voor de Londenaren. Olivier Giroud kroop naar de eerste paal na een knappe voorzet van Emerson Palmieri en kopte de enige treffer van de avond binnen.

Het Hongaarse MOL Vidi maakt de grote kans om met Chelsea mee te gaan naar de volgende ronde. Georgi Milanov bezorgde zijn ploeg een 1-0 zege op het Griekse PAOK Saloniki. De Hongaren staan nu op zes punten en kunnen theoretisch gezien nog in punten gelijk komen met Chelsea. PAOK en BATE Borisov volgen met allebei drie punten.