Mido en Van der Meyde komen niet meer bij: 'Ik vloog de grensrechter om zijn nek!'

Mido en Van der Meyde komen niet meer bij: 'Ik vloog de grensrechter om zijn nek!'

Gepubliceerd: donderdag 8 november 2018 om 21:17do 08-11-2018 om 21:17

Ahmed Hossam, beter bekend onder zijn voetbalnaam Mido, zal zijn eerste bekerfinale in Nederland nooit vergeten. De Egyptenaar wist in 2002 als spits van Ajax de beker te winnen, nadat een duidelijke buitenspelgoal van Wamberto werd goedgekeurd door de arbitrage.

Ajax won vervolgens in de verlenging van FC Utrecht dankzij Zlatan Ibrahimovic. Mido kan zich de avond in De Kuip nog goed herinneren. "Dat was vijf of zes dagen nadat we kampioen waren geworden. We hebben toen vier dagen lopen feesten", schatert de oud-spits in gesprek met oud-ploeggenoot Andy van der Meyde in diens YouTube-show Bij Andy in de Auto. "Tijdens de warming-up rook ik alleen maar champagne om me heen."

Ajax leek met 2-1 te verliezen van FC Utrecht, maar Wamberto maakte in de blessuretijd zijn beruchte buitenspelgoal. "Dat was drie meter buitenspel! Iedereen rende op Wamberto af om te juichen, maar ik ging naar de grensrechter. En ik vloog hem om de nek!", aldus een uitgelaten Mido. "En hij zei: ga weg, you fucking bastard! Ik raak mijn baan kwijt!"

De anekdote van Mido begint op minuut 18:45.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws