Update: PSG zegt na intern onderzoek niet schuldig te zijn aan racisme

Update: PSG zegt na intern onderzoek niet schuldig te zijn aan racisme

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 12:36vr 16-11-2018 om 12:36

Paris Saint-Germain is in opspraak gekomen door onthullingen van de Franse klokkenluidersplatform Mediapart. De regerend Frans landskampioen zou tijdens het scouten van jeugdspelers stelselmatig hebben gediscrimineerd op basis van huidskleur.

Volgens Mediapart moesten scouts de etnische achtergrond van een jeugdspeler expliciet vermelden in hun scoutingsrapporten, meldt Mediapart. Hierbij hadden ze de keuze uit Frans, Noord-Afrikaans, West-Indisch (afkomstig uit de Caraïben, red.) en Afrikaans.

Een speler met een Afrikaanse achtergrond zou nauwelijks kans hebben om in de jeugdopleiding van PSG opgenomen te worden. De Parijse grootmacht heeft naar verluidt op basis van dit scoutingssysteem afgezien van de in Ivoorkust geboren Yann Gboho, die momenteel furore maakt in de jeugdopleiding van Stade Rennes.

De Franse politiek is in rep en roer naar aanleiding van de onthullingen. Minister van Sport Roxana Maracineanu eist maatregelen tegen PSG. "Als deze daden van discriminatie worden bewezen, worden ze bestraft met disciplinaire of zelfs strafrechtelijke sancties", wordt ze geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Update 16/11 12.36: Paris Saint-Germain heeft zich niét schuldig gemaakt aan racisme bij het aantrekken van nieuwe jeugdspelers. Dat heeft een intern onderzoek uitgewezen, aldus de club uit Parijs. Door de aantijgingen gaat PSG wel het selectieproces reorganiseren, zo heeft directeur Jean-Claude Blanc beloofd.

Lees meer over: Ligue 1

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws