Afschuwelijke avond voor Welbeck, Luxemburgse primeur, feest in Kroatische mist

Afschuwelijke avond voor Welbeck, Luxemburgse primeur, feest in Kroatische mist

08-11-2018 22:57
5

Arsenal heeft zich donderdagavond geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League, maar beleefde een weinig feestelijke avond in het eigen Emirates Stadium. The Gunners speelden met 0-0 gelijk tegen Sporting Portugal en raakten Danny Welbeck kwijt met een ernstige blessure.

Welbeck kreeg een kans in de basis, maar kwam halverwege de eerste helft ongelukkig ten val en zag zijn enkel de verkeerde kant op staan. De onfortuinlijke Engelsman moest, tot grote schrik van zijn medespelers, per brancard het veld verlaten. In het vervolg van de wedstrijd gebeurde weinig. Bas Dost, dit seizoen vaak geplaagd door spierblessures, mocht een kwartier voor tijd invallen, maar kon niets meer veranderen aan de doelpuntloze stand. Alleen de rode kaart voor Jeremie Mathieu zorgde nog voor opwinding.

Het gesprokkelde puntje bleek echter genoeg voor Arsenal. FK Qarabagh behaalde op bezoek bij Vorskla Poltava zijn eerste punten in Poule E: Araz Abdullayev zorgde met een penalty voor de enige goal van de wedstrijd. De twee clubs uit Oekraïne en Azerbeidzjan staan nu allebei op drie punten, zeven minder dan Arsenal en vier minder dan Sporting.

Real Betis-AC Milan 1-1
AC Milan zal nog aan de bak moeten om ook na de winterstop nog Europees voetbal te kunnen spelen: de Rossoneri speelden gelijk bij Real Betis en staan op doelsaldo derde in Poule F. Paris Saint Germain-huurling Giovani Lo Celso zetten de thuisploeg na een klein kwartier spelen op voorsprong en AC Milan liep lange tijd achter de feiten aan. Na een uur spelen kwamen de Italianen met enig fortuin op 1-1: Suso draaide een vrije trap met veel gevoel de zestien in en zag de bal bij de tweede paal binnenvallen.

Olympiakos Piraeus werkte tegen het puntloze F91 Dudelange aan het doelsaldo. De Grieken liepen voor rust al uit naar een 4-0 voorsprong, dankzij Vasilis Torosidis, Kostas Fortounis, Lazaros Christodopoulos en nogmaals Fortounis. Danel Sinani schoot zichzelf nog de geschiedenisboeken in door de eerste Luxemburgse Europa League-goal ooit te maken, maar invaller Ahmed Hassan Koka had het laatste woord. Betis staat met acht punten bovenaan de poule, AC Milan en Olympiakos volgen met zeven punten: de twee moeten nog tegen elkaar spelen.

Dinamo Zagreb-Spartak Trnava 3-1
Dinamo Zagreb heeft zich geplaats voor de volgende Europa League-ronde én heeft het Fenerbahçe van Erwin Koeman een dienst bewezen. De Kroaten begonnen met een maximale score aan hun vierde klus van dit Europa League-seizoen en liepen uit naar twaalf punten. In een mistig Zagreb kwam de thuisploeg op 2-0 dankzij een intikker van Amer Gojak en een eigen goal Andrej Kadlec. Vakhtang Chanturishvili bracht de spanning terug, maar Mislav Orsic zorgde voor een Kroatisch feestje in de dichte mist.

Fenerbahçe had eerder op de avond al van Anderlecht gewonnen. De ploeg van interim-trainer Erwin Koeman staat nu vier punten los van Spartak Trnava, dat op de laatste speelronde nog thuis tegen Fener speelt.

Overige uitslagen:
Bayer Leverkusen-FC Zürich 1-0
Ludogorets-AEK Larnaca 0-0
Celtic-RB Leipzig 2-1
Rosenborg-Red Bull Salzburg 2-5
Girondins de Bordeaux-Zenit St. Petersburg 1-1
Slavia Praag-FC Kopenhagen 0-0