'Winterstop mooi moment voor Feyenoord en miljoenenaankoop om uit elkaar te gaan'

'Winterstop mooi moment voor Feyenoord en miljoenenaankoop om uit elkaar te gaan'

Gepubliceerd: vrijdag 9 november 2018 om 06:55vr 09-11-2018 om 06:55

De winterstop is een mooi moment voor Renato Tapia om te vertrekken bij Feyenoord, stelt het Algemeen Dagblad. De 23-jarige Peruviaan lijkt het in Rotterdam niet meer te gaan maken.

Tapia speelde dit seizoen pas vier minuten in de Eredivisie. In augustus had trainer Giovanni van Bronckhorst nog lovende woorden over voor de middenvelder, die ondanks een blessure op de bank wilde zitten tegen Excelsior. Zijn mentaliteit werd geprezen, maar het bleek dat Tapia slechts zijn plekje in de nationale selectie van Peru wilde veiligstellen, meldt het AD.

Tapia kwam in de winter van 2016 voor 2,5 miljoen euro over van FC Twente, maar hij had alleen vorig seizoen een langere periode een basisplaats door de blessuregolf centraal achterin. Het WK had zijn marktwaarde moeten opschroeven, maar dat plan van Feyenoord mislukte en de middenvelder bleef. Inmiddels kwijnt hij weg op de bank.

Het AD ziet de winterstop dan ook als mooi moment voor beide partijen om uit elkaar te gaan. Het contract van Tapia in De Kuip loopt tot de zomer van 2020.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Tapia nog toekomst bij Feyenoord?

(4855 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws