Onbegrip over afgewezen voorstel Ajax en PSV: 'Gijzelen de toekomst van Nederland'

Onbegrip over afgewezen voorstel Ajax en PSV: 'Gijzelen de toekomst van Nederland'

Gepubliceerd: vrijdag 9 november 2018 om 07:24vr 09-11-2018 om 07:24

Chris Woerts, voormalig commercieel directeur bij Feyenoord en oud-directeur van de Eredivisie CV, vindt het onbegrijpelijk dat kleine clubs de veranderingen in de Eredivisie tegenhouden. De sportmarketeer maakt zich zorgen om het verval in Nederland.

"Daarom snap ik ook niks van de kleine clubs die elke vorm van vernieuwing tegenhouden en daarmee de toekomst van het Nederlandse voetbal gijzelen. We houden vast aan vastgeroeste principes", zegt Woerts in de Volkskrant. "Het is belachelijk dat clubs die promoveren naar de Eredivisie direct stemrecht hebben. Je kunt ze ook juniorlid maken."

"Nu bepalen Emmen, De Graafschap en Fortuna Sittard hoe het Nederlandse voetbal eruitziet, terwijl zij andere belangen hebben", vervolgt Woerts, die vindt dat de Eredivisie terug moet naar zestien clubs. "Wij houden in het nieuwste compromis van de Eredivisie CV nog steeds krampachtig vast aan achttien clubs. Veel stadions zitten al niet vol, omdat er te veel B-wedstrijden zijn. De Eredivisie hangt van besluiteloosheid aan elkaar."

De topclubs stelden voor om een percentage van de inkomsten uit Europees voetbal over alle clubs te verdelen, mits ze het kunstgras afzweren. Heracles Almelo zou die plannen dwarsbomen. "De kleinere Eredivisie-clubs hebben het terzijde geschoven als een fooi, een nietszeggend gebaar. Nu ziet iedereen dat PSV en Ajax samen al bijna 100 miljoen euro verdienen. Waar halen de andere clubs dan 10 miljoen vandaan? Het zijn essentiële inkomsten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws