'Heb het er wel eens over gehad met Van der Velde: wat zijn we domoren geweest'

'Heb het er wel eens over gehad met Van der Velde: wat zijn we domoren geweest'

09-11-2018 08:12
33

De huidige situatie van FC Groningen gaat oud-speler Erik Nevland aan het hart. De Trots van het Noorden begint zondag als hekkensluiter aan het duel met rivaal sc Heerenveen, dat eveneens geen zorgeloze periode doormaakt.

"Het doet me pijn om te zien hoe Groningen er nu voorstaat, dat had ik me een paar jaar geleden niet kunnen voorstellen", vertelt Nevland aan Voetbal International. "In mijn tijd was de sfeer in het stadion fantastisch, nu is het leeg. Dat vind ik heel jammer, want ik herinner me Groningen als een heel mooie club met supporters die de club altijd en overal steunden. Dat is ook de reden waarom ik denk dat het uiteindelijk goed gaat komen. Ik kan me niet voorstellen dat Groningen degradeert."

Heerenveen staat er sportief beter voor, maar ook daar heeft de terugloop van supporters en sponsors voor omzetdalingen geleid. Dat is mede te wijten aan diverse interne conflicten, waaronder die tussen de vertrokken voorzitter Riemer van der Velde en de zittende directie in de periode 2006-2010. Toenmalig directeur Yme Kuiper betuigt spijt. "Daar heb ik het met Riemer later nog weleens over gehad. Van: wat zijn we een stel domoren geweest."

"Het is het niet waard geweest. Iedereen wilde de strijd winnen, maar uiteindelijk heeft niemand gewonnen. Er zijn heel veel mensen die sindsdien niet meer bij de club komen. Als je een groot Heerenveen wil hebben, heb je in deze regio alles en iedereen nodig", besluit Kuiper.