Onana verklaart blunder: 'Zoals Benfica altijd doet, maar nu werd de bal verlengd'

Onana verklaart blunder: 'Zoals Benfica altijd doet, maar nu werd de bal verlengd'

09-11-2018 08:56
39

André Onana dreigde in het Champions League-duel met Benfica de schlemiel te worden na een blunder, maar onderscheidde zich in de slotfase met enkele fantastische reddingen. De doelman van Ajax zag dat niet als 'goedmakertje'.

"Ik ben hier om mijn job te doen. Natuurlijk ging ik vreselijk in de fout. Het was mijn verantwoordelijkheid, maar dat is het leven van een keeper. Ik stopte het moment gelijk in mijn rugzak en moest weer door. Gelukkig was ik mentaal sterk", zegt Onana in De Telegraaf.

De Kameroener heeft wel een verklaring voor zijn misser bij de openingstreffer. "Een verkeerde keus. Ik rekende op een verre ingooi, zoals Benfica bijna altijd doet, maar nu werd de bal verlengd. Normaal pak ik zo’n bal, alleen nu even niet."

Mede door zijn reddingen kort voor tijd kwam het alsnog goed voor Ajax. "Kwalificatie voor de knock-outfase van de Champions League mag ons met vier punten voorspong niet meer ontgaan."

Na afloop was Onana het middelpunt van de Amsterdamse feestvreugde. "Volgens mij waren ze vooral blij met het punt. Benfica-uit is lastig en we kwamen 1-0 achter. Toch behaalden we alsnog het resultaat dat we minimaal wilden. Ik ben happy voor de boys", blijft hij bescheiden.