Ex-De Graafschap-speler over scrimmage tegen PSV: 'Bijzonder, mensen vielen om'

Ex-De Graafschap-speler over scrimmage tegen PSV: 'Bijzonder, mensen vielen om'

Gepubliceerd: vrijdag 9 november 2018 om 10:18vr 09-11-2018 om 10:18

PSV gaat zaterdagavond op bezoek bij De Graafschap. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen eind 2015 was een memorabele, met een bizarre scrimmage voor het doel van Jeroen Zoet als hoogtepunt.

"Heel bijzonder was het. Het is sowieso speciaal als je tegen PSV mag spelen en we hebben toen laten zien dat een volslagen kansloze wedstrijd toch nog te draaien is", zegt Bryan Smeets in het Eindhovens Dagblad. "In de eerste helft hadden we werkelijk niks te vertellen en stonden we 0-3 achter. We gooiden de beuk erin en kwamen op 3-3, Luuk de Jong maakte de 3-4 en daarna ging het voor los. Mensen vielen om, we schoten maar achter elkaar en de bal wilde er gewoon niet in."

"Uiteindelijk had ik de 4-4 in de kruising geschoten, maar stond Cas Peters er met zijn dikke kop voor", grapt de huidig speler van TOP Oss. Overigens was Peters zo 'dizzy' dat hij zich moest laten vervangen. Na die scrimmage liep PSV alsnog uit naar een 3-6 zege op de Vijverberg.

De Graafschap wist op de laatste speeldag dankzij een goal van Smeets wél Ajax van de overwinning te houden, waardoor de Eindhovenaren met de titel aan de haal gingen. "Ook de wedstrijd tegen PSV is qua strijdlust een mooie herinnering, al hebben we uiteindelijk toch dik verloren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws