Utrecht-huurling hekelt trainingen: 'Vind het jammer dat het soms te ver gaat'

Utrecht-huurling hekelt trainingen: 'Vind het jammer dat het soms te ver gaat'

09-11-2018 10:56
38

Oussama Tannane speelt dit seizoen op huurbasis voor FC Utrecht, maar staat onder contract bij het Franse Saint-Etienne. De rechtsbuiten merkt een duidelijk verschil tussen de landen in de manier van trainen.

"Toen ik hier kwam, kreeg ik heel wat trappen. Dat gaat steeds beter. Ik weet ze nu wel te ontwijken", vertelt Tannane in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb het daar met de trainer en zijn assistent over gehad. Zij denken dat het komt door meer bewijsdrang. Je moet je hier op trainingen écht laten zien aan de coach."

Volgens Tannane is dat in Frankrijk veel minder het geval. Omdat er zoveel wedstrijden worden gespeeld, wordt er meer gerouleerd en zijn alle spelers nodig. "Ze willen daar geen blessures zien op trainingen. Iemand met een 'gekke tackle' sturen ze gewoon naar binnen. Terwijl ze hier dan zeggen: o, goed bezig! Dat ligt me minder. Het is voor een verdediger misschien een kick, maar als aanvaller denk ik dat je met respect met elkaar moet omgaan. Ik vind het jammer dat het soms te ver gaat. Een beetje agressiviteit is lekker, maar wel met mate."