'Bizar: Neymar krijgt 375.000 euro per maand als hij PSG-fans bedankt'

'Bizar: Neymar krijgt 375.000 euro per maand als hij PSG-fans bedankt'

09-11-2018 12:53
43

Neymar ontvangt maandelijks een bizar bedrag als hij tijdens wedstrijden applaudiseert voor de fans van Paris Saint-Germain. Dat meldt Football Leaks op basis van geheime documenten.

Neymar verdient jaarlijks dertig miljoen euro bij PSG, maar kan daarnaast een extra bedrag verdienen. Als de Braziliaan zowel voor als na de wedstrijd de tijd neemt om de supporters van de Franse topclub te bedanken, krijgt hij een behoorlijk bedrag overgemaakt. Volgens het Franse programma 'Envoyé spécial', dat zich baseert op informatie van Football Leaks, gaat het om 375.000 euro per maand. Ook andere spelers kunnen een extraatje verdienen, maar minder dan Neymar.

Spelers van PSG krijgen dus niet alleen salaris op basis van hun prestaties op het veld, maar ook wanneer ze zich gedragen en zich aan de regels van de club houden. De bedragen voor het groeten van fans variëren van 33.000 tot 375.000 euro. PSG vindt het belangrijk dat de club in een goed daglicht staat.

Volgens een woordvoerder van PSG incasseren de spelers daadwerkelijk premies, maar worden die premies gedoneerd aan de PSG Foundation. "Het groeten van de fans is een van de regels die een premie oplevert, als het gerespecteerd wordt", zo klinkt het tegenover Le Parisien. Een van de regels is dat je je tijdens de wedstrijden gedraagt, maar ook daarbuiten. Ook het nakomen van je mediaverplichtingen wordt gewaardeerd.