Update: Ajacied vervangt Koopmeiners en is tiende debutant bij Jong Oranje

Update: Ajacied vervangt Koopmeiners en is tiende debutant bij Jong Oranje

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 14:03di 13-11-2018 om 14:03

Erwin van de Looi heeft de bezem door Jong Oranje gehaald. De bondscoach van het beloftenelftal verwelkomt maar liefst negen nieuwe spelers voor het oefenduel met Jong Duitsland.

Dani de Wit, Kaj Sierhuis (Ajax), Nathangelo Markelo (Everton), Deyovaisio Zeefuik, Jan Hoekstra (FC Groningen), Tahith Chong (Manchester United), Armando Obispo (PSV), Deroy Duarte (Sparta) en Jay-Roy Grot (VVV-Venlo) mogen zich voor het eerst melden bij Jong Oranje. 

Van de Looi werkt met een heel nieuw team aan de toekomst van Oranje. "Voor ons betekent deze wedstrijd de start van de voorbereiding op een nieuwe EK-kwalificatiecyclus", vertelt Van de Looi op de site van OnsOranje.

"We hebben hiervoor afscheid genomen van een vorige generatie en gaan verder met spelers die na 1 januari 1998 geboren zijn. Dit zijn spelers die allemaal nog op het EK 2021 kunnen spelen."

"Deze eerste wedstrijd tegen Duitsland is direct een mooi affiche en een geweldige uitdaging voor ons. Duitsland speelt deze oefenwedstrijd in hun voorbereiding op het EK 2019. Zij zullen dus met een wat ouder elftal aan de aftrap verschijnen. Voor ons is dit iets om naar uit te kijken en we zullen ook vol de strijd aangaan. Als team kijken we natuurlijk met een goed gevoel terug op de laatste twee interlands, tegen Letland en Oekraïne. Deze lijn willen we tegen Duitsland doortrekken."

Update 14:03 uur: Teun Bijleveld vervangt de zieke Teun Koopmeiners in de selectie van Jong Oranje. Ajacied Bijleveld is daarmee de tiende speler die in de selectie van Jong Oranje debuteert.

Ook Dani de Wit, Kaj Sierhuis, Nathangelo Markelo, Deyovaisio Zeefuik, Jan Hoekstra, Tahith Chong, Armando Obispo, Deroy Duarte en Jay-Roy Grot zitten voor het eerst bij de selectie van Jong Oranje, dat vrijdag een oefenwedstrijd speelt tegen Jong Duitsland.

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws