Beugelsdijk gepasseerd: 'Hij is te vaak betrokken geweest bij tegengoals'

Beugelsdijk gepasseerd: 'Hij is te vaak betrokken geweest bij tegengoals'

09-11-2018 13:18
70

ADO Den Haag-trainer Alfons Groenendijk zet Tom Beugelsdijk op de bank tegen AZ. De oefenmeester had eerder al te kennen gegeven wisselingen door te voeren en noemde met doelman Indy Groothuizen al één naam.

Daar is nu ook de naam van Beugelsdijk bij gekomen. "Tom is normaal gesproken voor mij een basisspeler. Maar dit zijn de wetten van het voetbal nu eenmaal als je verdediger bent. Ook Tom is te vaak betrokken geweest bij tegengoals", tekent De Telegraaf op uit de mond van Groenendijk.

Wedden

Meer odds

"Hij heeft ook behoorlijk wat kaarten gepakt (zeven in tien duels red.). Nu is het moment daar dat hij zondag niet speelt, daar moet hij op reageren.Ik ben gecharmeerd van de speler Tom Beugelsdijk. Ik hou van dat soort spelers, hij zit ook in mijn hart. Hij weet dat het erbij hoort. Als ik de ontwikkeling zie van Shaquille Pinas of Nick Kuipers zie trainen, dan moet ik af en toe ook om heen kijken."

Volgens Groenendijk heeft Beugelsdijk moeite met de komst van de VAR. "Hij moet wennen aan de nieuwe richtlijnen, voor hem is dat soms ’vervarrend’, om het maar zo te zeggen", stelt de trainer. "We accepteren het, respecteren het, maar constateren het ook. Hij moet de stap maken dat hij clean leert verdedigen, zonder daarbij tot een overtreding over te hoeven gaan. Als dat lukt, blijft hij een prima verdediger voor ons."