Van Bommel geeft toe bij PSV: Bij iedere keuze twijfel ik

Van Bommel geeft toe bij PSV: "Bij iedere keuze twijfel ik"

09-11-2018 14:47
106

Mark van Bommel rekent aankomende zaterdag op veel lawaai op De Vijverberg, waar De Graafschap het opneemt tegen PSV. Op Wembley, waar PSV tegen Tottenham Hotspur speelde in de Champions League, waren vooral de Eindhovense supporters in vorm.

"Van Wembley naar De Vijverberg. Ik denk dat daar meer lawaai is dan op Wembley, buiten onze eigen supporters om. Die zijn altijd in vorm. Als wij niet in vorm zijn, hebben ze kritiek, zoals het hoort. Ze weten ook precies wanneer we onze steun nodig hebben. Dat doen ze goed. De wisselwerking tussen de spelers en fans is aanwezig. Van beide kanten voel je dat. Op Wembley kregen ze heel veel complimenten, ook van de tegenstander en de pers. Dat was mooi om te zien."

Wedden

Meer odds

Van Bommel kiest al wekenlang voor dezelfde opstelling, maar toch twijfelt hij telkens. "Ik twijfel altijd over mijn opstelling. Anders denk je niet meer na. Bij iedere keuze twijfel ik. Je moet er goed over nadenken. Dat is hetzelfde als wanneer je een auto koopt. Daar moet je ook over nadenken. Wil je leren bekleding? Pak je een automaat?"

De Graafschap-trainer Henk de Jong probeert zijn spelers met het juiste gevoel de wedstrijd in te sturen. "We moeten PSV tegenhouden, maar willen ook voorin iets brengen. Als je zelf de bal hebt, is dat de beste verdediging. Dat geeft rust in het spel", zegt hij op de clubsite van De Superboeren.

PSV heeft dit seizoen nog geen punt verspeeld. "Maar natuurlijk gaan we vol voor een resultaat. We stonden er ook tegen Feyenoord. Compact spelen en zorgen voor defensieve zekerheid: dat is het belangrijkst."