Fortuna-spits: 'Ik dacht dat ik Nederlands verstond en sprak. Maar dit accent...'

Fortuna-spits: 'Ik dacht dat ik Nederlands verstond en sprak. Maar dit accent...'

Gepubliceerd: vrijdag 9 november 2018 om 17:58vr 09-11-2018 om 17:58

Fortuna Sittard-spits Andrija Novakovich is aan zijn tweede seizoen op Nederlandse bodem bezig, maar lijkt vooralsnog niet van plan om nog even te blijven. De 22-jarige Amerikaan staat nog altijd onder contract bij het Engelse Reading.

Novakovich brak afgelopen seizoen door bij Telstar nadat hij 22 keer scoorde in 38 officiële wedstrijden. Hij versierde een nieuw contract bij Reading, dat hem desondanks nóg een jaar wilde verhuren. "Afgelopen zomer was er veel interesse. Uit de Eredivisie meldden zich meerdere clubs", laat hij weten aan ELF Voetbal. Het verhaal van Fortuna Sittard bleek echter het meest overtuigend. "Ze schetsten een mooi plan. Uitgroeien tot een stabiele Eredivisie-club. Ik zou daarin dit seizoen een belangrijke rol spelen. Ik zag de verhuizing best zitten."

Inmiddels is Novakovich in Brunssum gaan wonen, waar hij zich uitstekend op zijn gemak voelt. "Ik heb vaak familie logeren. Het is bijna een soort roulatiesysteem. Mijn moeder en zusje waren er tijdens de eerste twee competitiewedstrijden, daarna kwamen mijn vader en oom." De communicatie met de plaatselijke bewoners blijft echter een probleem. "Ik dacht dat ik inmiddels enkele Nederlandse zinnen verstond en sprak. Maar van dat accent hier kan ik nauwelijks iets maken", lacht Novakovich.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws