Van 't Schip baalt van arbiter na staking: 'Begrijp wel dat er irritatie ontstaat'

Van 't Schip baalt van arbiter na staking: 'Begrijp wel dat er irritatie ontstaat'

09-11-2018 23:44
42

John van 't Schip was na de 2-3 nederlaag van PEC Zwolle tegen Willem II niet te spreken over Richard Martens. De scheidsrechter legde de wedstrijd stil nadat supporters van de thuisploeg voorwerpen op het veld gooiden.

Onder meer bier en staven belandden in het doelgebied van Willem II-keeper Timon Wellenreuther tijdens het hectische duel. "Ik zeg niet veel over de scheidsrechters, maar het heeft wel te maken met hoe je optreedt tegen bepaalde dingen. Willem II kon naar hartenlust tijdrekken en daar moet je tegen optreden", reageert Van 't Schip bij FOX Sports. "Daarvoor heb je gele kaarten op zak."

"Als de keeper na twee of drie keer een gele kaart krijgt, doet hij dat niet meer", vervolgt de PEC-trainer. "Dan houd je het publiek ook wat dat betreft stil. Ik keur het niet goed, maar begrijp wel dat er irritatie ontstaat. Het is een gevolg van niet optreden, je moet als scheidsrechter wel optreden. De spelers en het publiek raken geïrriteerd en dan krijg je een wedstrijd die misschien uit de hand kan lopen."

Van 't Schip benadrukt dat hij de acties van een aantal PEC-fans wel veroordeeld. "Dat kan ook niet, maar we zijn allemaal mensen met emoties. En nogmaals, de scheidsrechter moet daar tegen optreden door sneller een gele kaart te geven. Dan krijg je dit soort excessen ook niet."