'De vorige interlandperiode kreeg ik vragen waarom ik niet bij Oranje zat'

'De vorige interlandperiode kreeg ik vragen waarom ik niet bij Oranje zat'

10-11-2018 07:32
6

Javairo Dilrosun is dolblij met zijn debuut in de selectie van het Nederlands elftal. Vrijdag werd bekend dat bondscoach Ronald Koeman de Bundesliga-revelatie van Hertha BSC heeft opgeroepen voor de UEFA Nations League-duels met Frankrijk en Duitsland.

Dilrosun kreeg het heugelijke nieuws van zijn ouders te horen. "Ik zat voor de training in de kleedkamer en werd door mijn ouders gebeld", vertelt de aanvaller aan De Telegraaf. "Ze hadden in mijn mailbox gekeken en zagen – nog eerder dan ik – aan het mailtje van de teammanager dat ik was geselecteerd. Ze feliciteerden me."

Niet alleen de ouders van Dilrosun feliciteerden hem. Toen hij wist dat hij was opgeroepen belde hij zijn oma om haar het goede nieuws te vertellen. "Ze was in tranen. Oma en ik hebben een heel bijzondere band. Ik sliep daar vaak als kleine jongen, omdat ze precies voor het voetbalpleintje woonde."

Dilrosun (20) kreeg in de gaten dat hij gevolgd werd door Koeman. "De vorige interlandperiode zag ik berichten waarom ik er niet bijzat. Maar daar hield ik me niet mee bezig. Pas toen ik tot mijn verrassing mijn naam in de voorlopige selectie zag, besefte ik dat ik er dichtbij was."