PEC wil miljoenen ophalen en praat met club Sneijder over financiële injectie

PEC wil miljoenen ophalen en praat met club Sneijder over financiële injectie

10-11-2018 10:15
85

PEC Zwolle is in gesprek met Al-Gharafa over een mogelijke samenwerking én financiële injectie. Voorzitter Adriaan Visser en technisch directeur Gerard Nijkamp brachten vorig weekend een bezoek aan de Qatarese club van Wesley Sneijder.

Dat melden Voetbal International en De Stentor. Volgens de regionale krant wil PEC vijftien miljoen euro ophalen bij drie buitenlandse investeerders. De club praat met partijen in Qatar en Zuid-Afrika en richt zich naast geld op kennisuitwisseling. "Dat kan ook in de vorm van hun spelers die zich bij ons kunnen doorontwikkelen richting de Premier League of een andere grote competitie", stelt Visser.

PEC presenteerde een maand geleden het ambitieuze plan 'Wat goed is moet beter'. Daarin beschrijft de Overijsselse club dat het de komende jaren wil uitgroeien tot een vaste bespeler van de Nederlandse subtop. Daarvoor is zowel geld als kennis nodig. Visser en Nijkamp voeren om die reden gesprekken met verschillene partijen. In Qatar wordt naast Al-Gharafa gesproken met Aspire, een hoog aangeschreven opleidingscentrum in Qatar.

Soortgelijke gesprekken vinden plaats met voetbalacademie Stellenbosch in Zuid-Afrika en twee Europese partners, terwijl Mino Raiola bezig is met een 'verkenning' in de Amerikaanse Major League Soccer. Visser bezweert dat de investeerders geen enkele zeggenschap krijgen. Van 'Zwolle City' of 'Red Bull Zwolle' is geen sprake

PEC wil een deel van de aandelen verkopen om het budget te kunnen verhogen. "Momenteel zijn we met vier partijen in gesprek, Qatar zou nummer vijf zijn", stelt de voorzitter tegenover VI. "Uiteindelijk hebben we er op termijn van de komende jaren, twee of drie nodig. Geen van hen zal meer dan tien procent van onze aandelen kunnen kopen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie