'Slutsky wou na afloop met mij op de foto. Zal hij nu niet meer doen, denk ik'

'Slutsky wou na afloop met mij op de foto. Zal hij nu niet meer doen, denk ik'

10-11-2018 13:15
33

Vitesse-trainer Leonid Slutsky staat zaterdagavond voor het eerst op Nederlandse bodem tegenover FC Utrecht-collega Dick Advocaat. De Russische ex-bondscoach is Advocaat al regelmatig tegengekomen als clubtrainer en heeft veel respect voor De Kleine Generaal.

Slutsky kan zijn eerste ontmoeting met Advocaat (in 2006, red.) nog goed voor de geest halen. "Zijn eerste wedstrijd als trainer van Zenit Sint-Petersburg was tegen FK Moskou, waar ik toen de trainer was. Die wedstrijd bleef het 0-0", vertelt de 47-jarige oefenmeester aan De Telegraaf. Ook Advocaat kan zich zijn debuut voor Zenit nog goed herinneren. "Na die wedstrijd wilde hij met mij op de foto. Dat zal hij nu niet meer doen, denk ik", lacht de geroutineerde trainer.

Voorafgaand aan het huidige seizoen hadden de twee al contact met elkaar. "Voordat ik hier aan de slag ging, heb ik hem nog gebeld en vragen gesteld over het Nederlandse voetbal. Hij heeft me verteld over de specifieke aspecten van de Eredivisie en veel vragen beantwoord", aldus Slutsky. "Advocaat was erg beleefd en zoals altijd stond hij klaar om te helpen."

Vitesse en FC Utrecht trappen zaterdagavond om 19.45 uur af in het Gelredome.