Fraaie goals van Linssen en Odegaard helpen Vitesse aan zege op Utrecht

Fraaie goals van Linssen en Odegaard helpen Vitesse aan zege op Utrecht

10-11-2018 21:44
51

Vitesse heeft voor de derde keer op een rij een thuiswedstrijd in de Eredivisie gewonnen. Door goals van Bryan Linssen en Martin Odegaard werd FC Utrecht met 2-1 verslagen. De Arnhemmers komen in punten gelijk met de Domstedelingen op plek vijf.

Vitesse en FC Utrecht maakten er in de eerste helft bepaald geen spektakelstuk van, maar een klein kwartier na rust brak Linssen de ban. De linksbuiten troef doel na een fraaie combinatie met Roy Beerens, die de bal terug legde met een hakbal. Zeven minuten later maakte Odegaard er op fraaie wijze 2-0 van. De Noor vond de hoek uit een vrije trap en tekende voor zijn eerste competitiegoal in Arnhemse dienst.

Utrecht-trainer Dick Advocaat reageerde door Cyriel Dessers in te brengen en dat sorteerde effect. Nadat teamgenoot Timo Letschert op de paal kopte, sloeg de Belgische spits wel toe door een schot van mede-invaller Lukas Görtler van richting te veranderen: 2-1. Ondanks een aantal mogelijkheden kwamen de Domstedelingen daarna niet tot de gelijkmaker.

Aan de andere kant liet Thomas Bruns nog na de 3-1 voor zijn rekening te nemen. Vitesse komt desondanks op gelijke hoogte met Utrecht. Beide ploegen hebben achttien punten uit twaalf duels.