VVV-Venlo houdt stand in Limburgse derby en handhaaft zich in subtop

10-11-2018 22:44
31

VVV-Venlo handhaaft zich in de subtop van de Eredivisie door een overwinning op Fortuna Sittard. De ploeg van trainer Maurice Steijn herstelde zich in de Limburgse derby na een achterstand: 3-2.

Het was de eerste confrontatie tussen VVV en Fortuna op het hoogste niveau in 26 jaar. De thuisploeg had een overwicht, was via Ralf Seuntjens gevaarlijk, maar Fortuna opende onverwacht de score. Jerold Promes verkeek zich op een lange bal en verschafte Finn Stokkers daarmee een vrije doortocht. Oog in oog met Lars Unnerstall rondde de aanvaller overtuigend af.

Lang kon de promovendus niet van deze meevaller genieten. Al binnen twee minuten zorgde Seuntjens voor de 1-1 door alert te zijn bij een rebound. Nog voor rust maakte VVV er ook 2-1 van. Peniel Mlapa schoot fraai raak uit een volley. Drie minuten na de hervatting was Mlapa andermaal succesvol. De aanvaller anticipeerde uitstekend op een lange bal, in tegenstelling tot doelman Koselev.

Fortuna kon het de provinciegenoot daarna lange tijd niet lastig maken. De VVV-fans zongen al 'Wij gaan Europa in', toen André Vidigal raak kopte en een spannende slotfase inluidde. Via Stokkers en Wessel Dammers was Fortuna zelfs nog gevaarlijk, maar de gelijkmaker bleef uit. VVV staat daardoor vijfde met achttien punten uit elf duels, Fortuna is de nummer tien.