Kuipers slaat terug naar Neymar: 'Alles wordt opgenomen, niets respectloos gezegd'

Kuipers slaat terug naar Neymar: 'Alles wordt opgenomen, niets respectloos gezegd'

10-11-2018 23:18
30

Björn Kuipers en Neymar zullen niet snel de grootste vrienden worden. De Nederlandse scheidsrechter heeft tegenover TC Tubantia teruggeslagen naar de Braziliaan, nadat die zich over hem had beklaagd.

Neymar klaagde na het Champions League-duel van Paris Saint-Germain met Napoli over Kuipers. Volgens de sterspeler van de Fransen had de arbiter hem 'respectloos behandeld'. "Een ding dat me echt kwaad maakt is de manier waarop de scheidsrechter me behandelde. Hij zei iets tegen me wat hij niet had mogen zeggen, het was respectloos", zei Neymar, die op het WK in Rusland afgelopen zomer ook al niet blij was met Kuipers.

De PSG-aanvaller riep de UEFA zelfs op om in te grijpen, maar volgens Kuipers is het tegendeel waar. "Ik heb hem verteld dat ik hem een fantastische voetballer vind. Ik heb niets respectloos gezegd tegen Neymar. Integendeel", laat de leidsman uit Oldenzaal weten aan TC Tubantia. Hij wil geen welles-nietes-spelletje. "De communicatie van zulke wedstrijden wordt allemaal veiliggesteld. Alles wat ik zeg, wordt opgenomen. Neem van mij aan; er is niets respectloos gezegd."