Breaking news

LIVE: Boeiende aanvallende strijd in Alkmaar, zowel AZ als Ajax krijgt kansen

'Als je Botteghin en Van der Heijden er niet uit kan spelen. Heb je 't dan in je?'

'Als je Botteghin en Van der Heijden er niet uit kan spelen. Heb je 't dan in je?'

Gepubliceerd: zondag 11 november 2018 om 10:09zo 11-11-2018 om 10:09

Feyenoord-verdediger Sven van Beek verlengde onlangs zijn contract tot medio 2021, maar kan dit seizoen niet op een basisplek rekenen. De centrale verdediger is het slachtoffer geworden van de dramatische Europa League-wedstrijd tegen AS Trencin aan het begin van het seizoen.

Feyenoord verloor in Slowakije met 4-0 en Van Beek was bij meerdere tegengoals betrokken. Sindsdien kwam hij nauwelijks meer aan de bak. "Daar is hij zo door het ijs gezakt, dat hij echt zijn nominatie om basisspeler te worden verloor", stelt RTV Rijnmond-journalist Sinclair Bischop in gesprek met de NOS. "De vraag 'in het Rotterdamse' is nu een beetje: moet Feyenoord niet doorselecteren en afscheid nemen van Van Beek? Hoe pijnlijk dat ook klinkt."

Ook NOS-commentator Arman Avsaroglu vraagt zich af of de toekomst van Van Beek in De Kuip ligt. "Op papier is Van Beek de meest getalenteerde verdediger van Feyenoord. Maar Botteghin en Jan-Arie van der Heijden staan niet bekend als de beste verdedigers van de Eredivisie. Als je hen niet uit de basis kan spelen, is het de vraag of je het wel in je hebt..."

'Transferwaarde creëren'
Dat Van Beek toch voor contractverlenging in aanmerking is gekomen, zorgt dan ook voor verbazing bij beide Feyenoord-volgers. "Maar Martin van Geel doet dit wel vaker. Verlengen met spelers die een beetje op een dood spoor zitten. Dat noemt hij dan transferwaarde creëren", redeneert Bischop. Avsaroglu weet niet of deze strategie gaat werken. "Ik vraag mij af wat hij nog gaat toevoegen. Ik zie geen club die een paar miljoen voor hem overheeft."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Van Beek nog toekomst bij Feyenoord?

Ja
36%
Nee
64%
(1176 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws