Tirade Van 't Schip bij Tafel van Kees: Kom op, je hebt kaarten op zak!

Tirade Van 't Schip bij Tafel van Kees: "Kom op, je hebt kaarten op zak!"

11-11-2018 11:09
63

PEC Zwolle-trainer John van 't Schip heeft zich op zitten winden tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen Willem II. Timon Wellenreuther, de doelman van de Tricolores, nam zijn tijd bij spelhervattingen, zonder dat de arbitrage daartegen optrad.

Arbiter Richard Martens legde het spel tijdelijk stil nadat de PEC-supporters projectielen op het veld gooiden. Van 't Schip meent echter dat de leidsman andere prioriteiten had moeten stellen. "Toen Willem II scoorde, duurde het twee minuten voordat we weer konden aftrappen. Spelers gingen steeds op het veld liggen. Dat is hun goed recht, maar ik heb er moeite mee als scheidsrechters daar niet tegen optreden", vertelt de geboren Canadees bij De Tafel van Kees op FOX Sports.

"Dan zeggen ze: ja, het wordt bijgeteld hoor. Maak je maar niet druk. Maar ik denk: kom op, je hebt kaarten op zak!", vervolgt de zichtbaar geïrriteerde Van 't Schip. "Geef zo iemand een gele kaart, dan doet hij het niet meer. Tegen spelbederf moet veel harder worden opgetreden, het loopt de spuigaten uit", beëindigt de PEC-trainer zijn tirade.

Lees ook: Van 't Schip baalt van arbiter na staking: 'Begrijp wel dat er irritatie ontstaat'