Superieur Ajax werkt tegen Excelsior aan doelsaldo en haalt hard uit in Rotterdam

Superieur Ajax werkt tegen Excelsior aan doelsaldo en haalt hard uit in Rotterdam

11-11-2018 16:18
220

Op het kunstgras van Excelsior heeft Ajax zondagmiddag een monsterzege geboekt: 1-7. Qua doelsaldo zijn de Amsterdammers daardoor ingelopen op koploper PSV. Het gat tussen de twee titelkandidaten is bovendien weer teruggebracht naar vijf punten. 

Ajax-trainer Erik ten Hag koos er in Rotterdam voor om 'gewoon' met Frenkie de Jong te beginnen. De middenvelder kampte na het uitduel met Benfica (1-1) met pijntjes. Kasper Dolberg keerde terug in de spits. David Neres zat door die aanpassing op de bank. 

Na een rustig begin en gemiste kansen van Matthijs de Ligt en Donny van de Beek opende laatstgenoemde de score in de 31e minuut. Op aangeven van Dusan Tadic tikte de middenvelder rustig binnen. Op slag van rust werd het 0-2. Met een geweldige vrije trap zorgde Lasse Schöne voor het hoogtepunt van de middag.  

Vrijwel direct na de pauze was het over en sluiten voor Excelsior: invaller Rasmus Kristensen bediende Van de Beek, die rustig raak schoot. Na die 0-3 nam Ajax wat gas terug. Excelsior pakte het initiatief en scoorde zowaar. Ali Messaoud ontsnapte aan buitenspel en bleef oog in oog met André Onana koel. 

Ajax raapte zich na die tegenvaller bij elkaar en besloot daarna aan het doelsaldo te werken. Eerst scoorde Dolberg op aangeven van Van de Beek en Excelsior-middenvelder Jerdy Schouten werkte daarna de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman: 1-5.

In de absolute slotfase liepen de gasten uit Amsterdam zelfs uit naar een monsterscore. Hakim Ziyech schoot snoeihard raak en invaller David Neres maakte op aangeven van de linkspoot de zevende Ajax-treffer. De ploeg van trainer Erik ten Hag heeft nu een doelsaldo van +32. PSV staat op +38.  

PSV won zaterdagavond al met 4-1 bij De Graafschap. Na de interlandperiode gaat Ajax op bezoek bij hekkensluiter NAC Breda. PSV ontvangt sc Heerenveen in Eindhoven. 

No Poll