Afwezige Nijhuis voorlopig niet in actie: 'Misschien tot en met de winterstop

Afwezige Nijhuis voorlopig niet in actie: 'Misschien tot en met de winterstop"

Gepubliceerd: zondag 11 november 2018 om 16:35zo 11-11-2018 om 16:35

Bas Nijhuis kan voorlopig niet in actie komen. De scheidsrechter kampt met een knieblessure. Dat is ook de reden dat Nijhuis dit weekend niet in staat was om de wedstrijd tussen Excelsior en Ajax te fluiten. 

De KNVB maakte zaterdag bekend dat Nijhuis vervangen was door Serdar Gözübüyük. Onduidelijk was wáárom. In gesprek met Veronica Inside vertelt de arbiter dat hij deze week tijdens een training geblesseerd is geraakt aan zijn knie. "Bij het uitglijden verschoof mijn knieschijf en die ging vervolgens niet meer terug."

"In het ziekenhuis hebben ze alles hersteld. Het was gewoon domme pech. Of misschien was het overbelasting van die minuut bij Feyenoord tegen VVV", knipoogt Nijhuis. 

Komende week zit de leidsman sowieso in het gips. Daarna moet blijken wanneer hij weer inzetbaar is. "Ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk, maar het kan ook zijn dat ik tot en met de winterstop niet op het veld sta. Bij de KNVB zeiden ze al dat het niet erg is als ik er een weekje langer uit lig. Ze zijn er zeker niet gebrand op dat ik terugkom, haha."

Het feit dat de KNVB aanvankelijk niet liet blijken dat Nijhuis geblesseerd is, heeft blijkbaar te maken met een privacy-wet die in Nederland geldt. De scheidsrechter moest toestemming geven om dat nieuws kenbaar te maken. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws