De Ligt geeft toe: Om eerlijk te zijn: je speelt niet op honderd procent

De Ligt geeft toe: "Om eerlijk te zijn: je speelt niet op honderd procent"

11-11-2018 16:37
51

Het klasseverschil in Kralingen was zó groot, dat Ajax niet alles hoefde te geven. Die conclusie trekt Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt na de 1-7 zege op Excelsior.

"Winnen is altijd leuk", begint De Ligt in gesprek met FOX Sports. "Maar om eerlijk te zijn: je speelt niet op honderd procent. We hebben fases waarin we echt liepen te kloten. Het verschil is wel heel groot. Maar we hebben de hele tijd gezeurd dat we het in Europa niet lieten zien. Nu doen we dat wel en dan horen we weer dat het kwaliteitsverschil te groot is."

De Ligt begrijpt de kritiek wel. "De spanning wordt steeds minder. Tot nu toe zijn er twee teams (PSV en Ajax, red.) die bijna alle punten pakken. Ik vind dat niet erg, maar de neutrale toeschouwer wel, denk ik. 1-7 is een heel grote uitslag."

Om de prikkel te blijven zoeken, kan een transfer naar het buitenland de oplossing zijn. De Ligt: "Je voelt in de Champions League en in het Nederlands elftal dat je wel wordt getest. Dat is belangrijk voor jonge spelers. Om eerlijk te zijn: in dit soort wedstrijden gebeurt dat te weinig. Of ik volgend jaar verdwenen ben? We zien het wel. In dit soort wedstrijden is het lastig om die prikkel te krijgen."