Geïrriteerde Verbeek pakt Ten Hag aan: 'Hij lult, omdat-ie nu trainer van Ajax is'

Geïrriteerde Verbeek pakt Ten Hag aan: 'Hij lult, omdat-ie nu trainer van Ajax is'

11-11-2018 19:38
104

Na afloop van Excelsior - Ajax (1-7) hield Erik ten Hag zondagmiddag een betoog over de voordelen van een Eredivisie met zestien ploegen. De kwaliteit van de competitie zou in dat scenario flink omhoog gaan, denkt de Ajax-coach. Gertjan Verbeek noemt de uitleg van Ten Hag 'gelul'. 

In de studio van FOX Sports hoorde Verbeek het verhaal zichtbaar geïrriteerd aan. "Hij lult, omdat-ie nu trainer van Ajax is. Ik had hem een paar jaar geleden wel willen horen, toen hij nog trainer van Go Ahead Eagles was. Dan hoop ik dat-ie hetzelfde zegt."

Verbeek, voormalig trainer van onder meer FC Twente, AZ en Feyenoord, gelooft niet in een competitie met minder teams. "Ik vind juist dat we méér clubs een podium moeten bieden waarop zij zich kunnen ontwikkelen. Steeds minder clubs betekent ook dat steeds minder clubs gaan opleiden."

"Een piramide moet een groot fundament hebben. In het verleden werd de Eerste Divisie nog geholpen door de Eredivisie, toen kwamen daar ook veel talenten uit voort. Op dit moment heb je in de Keuken Kampioen Divisie amper bestaansrecht. Ik geloof er niet in."