NOS: 'Hij wordt genoemd als mogelijke opvolger van Hakim Ziyech bij Ajax'

NOS: 'Hij wordt genoemd als mogelijke opvolger van Hakim Ziyech bij Ajax'

Gepubliceerd: zondag 11 november 2018 om 23:16zo 11-11-2018 om 23:16

Ajax en PSV volgen de verrichtingen van Ritsu Doan op de voet. Althans, dat meldt de NOS in een uitgebreid stuk over de Japanse uitblinker van FC Groningen, die wekelijks zijn stempel drukt op het elftal van Danny Buijs.

Doan is al in verband gebracht met tal van buitenlandse topclubs, waaronder Manchester City. De NOS laat nu ook de namen van Ajax en PSV vallen. 'Europese topclubs zitten hem op de hielen, hij wordt genoemd als mogelijke opvolger van Hakim Ziyech bij Ajax en is door France Football genomineerd voor de Kopa Trophy, als grootste talent onder de 21 jaar', aldus de NOS.

Niet alleen Ajax heeft dus interesse in Doan, ook de collega's uit Eindhoven volgen de twintigjarige Japanner. Uit het buitenland zouden naast City ook Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Juventus, Bayer Leverkusen en Galatasaray belangstelling hebben. Het is niet duidelijk of de interesse van Ajax en PSV in Doan concreet is. 

Groningen heeft twee miljoen moeten betalen om Doan definitief over te nemen van Gamba Osaka, de club die hem vorig seizoen al verhuurde aan de eredivisionist. Technisch manager Ron Jans kon Doan afgelopen zomer echter al voor miljoenen verkopen aan CSKA Moskou. Jans weigerde echter, omdat hij niet te veel kwaliteit in wilde leveren.

Lees ook: 'Speciale' Doan maakt indruk: 'Duidelijk dat zijn carrière elders vervolgd wordt'

Poll

Wat moet Doan doen?

(3298 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws