Slutsky en Advocaat trekken aan de bel: 'Situatie in de Eredivisie is zorgelijk'

Slutsky en Advocaat trekken aan de bel: 'Situatie in de Eredivisie is zorgelijk'

12-11-2018 07:58
57

Leonid Slutsky en Dick Advocaat stellen dat de verhoudingen in de Eredivisie voorlopig niet zullen veranderen. De trainers van subtoppers Vitesse en FC Utrecht zien het gat met de twee topclubs in Nederland als onoverbrugbaar.

Slutsky vergelijkt de situatie in de Eredivisie met die in de Primera División. "Je hebt hier nu dezelfde situatie als in Spanje met Barcelona en Real Madrid, die al jarenlang samen de dienst uitmaken", tekent De Telegraaf op uit de mond van de Russische oefenmeester van Vitesse. "Daar is het voor Atletico Madrid en Valencia ook moeilijk om die twee aan te vallen. En toch vind ik als buitenlander het totale niveau van de Eredivisie niet tegenvallen. Er is een groot verschil tussen de toptwee en de rest, maar ik vind het niveau beter dan ik had verwacht."

"De situatie in de Eredivisie is zorgelijk", stelt Advocaat. "Dit komt allemaal vooral door geld. En het wordt alleen maar extremer. PSV koopt twee spelers die samen meer dan 15 miljoen kosten en die spelen allebei niet! Dat soort dingen kan FC Utrecht zich niet veroorloven. Beide ploegen gaan echt nog wel eens verliezen, maar het gat zal niet minder worden."