Kritiek op Clasie: 'Weggegooid geld, het is tijd dat Ayoub gaat spelen'

Kritiek op Clasie: 'Weggegooid geld, het is tijd dat Ayoub gaat spelen'

12-11-2018 09:29
66

De terugkeer van aanvoerder Jordy Clasie naar Feyenoord is weggegooid geld. Dat stelt Peter Boeve, die als rapporteur van De Telegraaf niet onder de indruk is geraakt van de prestaties van de middenvelder.

Feyenoord huurt Clasie dit seizoen van Southampton. "Dat vind ik echter weggegooid geld", vindt Boeve. "In verdedigend opzicht liet Clasie de nodige steken vallen en ook in de duels werd hij meermaals opzij gezet. Zoals hij nu speelt, voegt hij weinig toe aan Feyenoord. Het is tijd dat Yassin Ayoub gaat spelen."

Het verbaast de oud-international dat Ayoub nauwelijks kansen krijgt in De Kuip. "Bij FC Utrecht was hij immers een speler met geniale momenten. Ik ben natuurlijk niet de trainer, maar ik denk dat Ayoub wel het type speler is dat steekballetjes kan geven. Dat zou het spel van Feyenoord ten goede komen."

Feyenoord won zondag met 0-2 van nummer vier Heracles Almelo en staat daardoor steviger op de derde plaats in de Eredivisie. Boeve: "Maar het was echt 'best of the rest'. Het niveau was matig. Dan zie je hoe groot de kloof is geworden tussen PSV, Ajax en de rest van de Eredivisie."