Van Dijk grondig geanalyseerd: Deze manier van blokken vind ik niet de juiste

Van Dijk grondig geanalyseerd: "Deze manier van blokken vind ik niet de juiste"

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 13:18ma 12-11-2018 om 13:18

Jaap Stam vindt dat Virgil van Dijk mentaal goed in orde is. De ex-international beschrijft aan de hand van een aantal fragmenten hoe de Liverpool-verdediger zich handhaaft in de absolute top en waar er nog verbetering ligt voor de Nederlander.

Van Dijk maakte in de interland tussen Nederland en Frankrijk indruk door Kylian Mbappé op zich af te laten komen en de aanvaller geduldig naar de zijkant te drukken. "Je moet als Nederlandse verdediger kunnen voetballen met ruimte in je rug", legt Stam uit aan Ziggo Sport. "Dat betekent dat je bepaalde kwaliteiten moet hebben, zoals bijvoorbeeld snelheid en mentale kracht."

"Je ziet hier dat Van Dijk het mentale spelletje speelt. Hij is afwachtend, houdt de binnenkant goed dicht en dwingt hem naar de buitenkant. Uiteindelijk maak je op dit soort momenten het verschil en is iedereen op zoek naar een verdediger die keer op keer dit soort situaties goed oplost."

De tegengoal in het Champions League-duel met Rode Ster Belgrado is volgens Stam wel op het conto van Van Dijk te schrijven. "Deze manier van blokken vind ik niet de juiste. Als je kritisch naar jezelf bent kun je zeggen dat je beter in de baan van het schot had moeten gaan liggen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws