Koeman: Denk dat De Ligt een van weinigen is die daar heel goed in is

Koeman: "Denk dat De Ligt een van weinigen is die daar heel goed in is"

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 16:34ma 12-11-2018 om 16:34

Ronald Koeman gelooft niet dat het algemene niveau van de Eredivisie dit seizoen enorm is gekelderd. PSV en Ajax zijn simpelweg veel beter dan afgelopen jaar. Dat zei de bondscoach maandagmiddag tijdens een persconferentie. 

Een aanwezige journalist wilde van Koeman weten of de ontwikkeling op de Nederlandse velden zorgelijk zijn. "Het zou niet goed zijn als dit het hele seizoen zo gaat. Ik geloof niet dat andere clubs zwakker zijn dan vorig jaar, ik denk met name dat Ajax en PSV versterkt zijn en beter zijn."

Ook het feit dat de Amsterdammers en de Eindhovenaren actief zijn in het Champions League, maakt volgens Koeman een verschil. "Die intensiteit... Daar ontwikkelen zij zichzelf individueel en als team dusdanig, dat het voor de andere ploegen helaas tegenhouden is."

Prikkel
Matthijs de Ligt gaf zondag, na afloop van Excelsior- Ajax (1-7), aan dat hij in Nederland soms 'een prikkel mist' vanwege de krachtsverschillen. "Ik kan me dat wel voorstellen, dat als jij Champions League speelt en daarna op Woudestein op kunstgras... Dan moet heel veel uit jezelf komen."

"Je verwacht dat van iedere speler, maar ik heb ook ervaring in dat soort wedstrijden, dus ik denk dat het ook menselijk is. Tuurlijk eis je als trainer altijd meer... Maar de intensiteit is anders. De tegenstand is in kwaliteit totaal anders, minder. Ik denk dat De Ligt een van weinigen is die daar heel goed in is en te allen tijde zich voorbereid alsof het een finale is."

Poll

Eens met Koeman?

(918 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws